Hírek, aktualitások

Cápa Országos Bajnokság - újra és újra legyőztük önmagunkat 

Hatalmas erőbedobással készültünk az idei Cápa Országos Bajnokságra: már alig vártuk, hogy bizonyíthassunk. Izgalommal és kitörő lelkesedéssel érkeztünk meg a szegedi Tiszavirág Sportuszodába, ami július 20 és 23 között átmenetileg szinte az otthonunk lett, hiszen itt kerültek megrendezésre a versenyszámok. Bár van még hová fejlődnünk, semmi esetre sem panaszkodhatunk: a csapatból összesen 8 versenyzőnek sikerült szintidőket teljesítenie. 

Lássuk, mi történt napról napra! 

 

Szerda 

A bajnokság első napját a 4x100 méteres MIX vegyes váltóval kezdtük. Máté, Maja, Bence és Amál is biztató időt úszott, a sikerük feldobta a hangulatot. Szintén ezen a napon került sor a 4x100 m MIX gyorsváltóra is, ahol négyen: Amál, Bence, Eszti és Máté álltak rajtkőhöz, ebben a sorrendben. 

Ezúton köszönjük Bencének, hogy fiatalabbként segítette a csapatot, és szeretettel gratulálunk a teljesítményéhez! 

Az 50 m gyorsokat egyéni csúcsokkal kezdtük: Máté, Amál és Eszti is túlszárnyalta önmagát. Esztinek aztán 200 pillangón már nem sikerült újabb csúcsot összehoznia. 

Bizakodva vártuk a 100 m mellúszást. Sajnos Zitának Lillának és Majának nem sikerült egyéni csúcsot úsznia - az izgalom és a rutin hiánya megnehezítette számukra a versenyzést. Kata és Hanna azonban nagyon jól teljesített, sőt, Hannára még egy szétúszás is várt megpróbáltatásként, ugyanis 9. helyen holtversenyben végzett. A szétúszás akkora löket volt számára, hogy még tovább javított az idején és úszott egy fantasztikus 01:33,55-öt. Ezzel az idővel döntős is lehetett volna... 

Kata 100 mellen és 800 gyorson is hatalmas egyéni csúcsokat úszott, nagyon belejött a versenyzésbe. 

 

 

Csütörtök 

Ezen a napon 400 m gyorsúszással kezdtünk, ebben a versenyszámban Lilla és Hanna ugrott vízbe. Ezután Benji és Máté úszott egyéni csúcsot 100 háton, Máté 1:16,84-gyel be is jutott a döntőbe. Délután még tovább javított, és 1:15,47-tel az értékes, 4. helyezést szerezte meg. Lillának ez a 400 m gyors volt az utolsó versenyszáma: meg is ragadnánk az alkalmat, hogy gratuláljunk neki az idei teljesítményéhez. Csak így tovább, Lilla! 

Maja és Amál szintén 100 háton úszott egyéni csúcsot. Amál élete első döntőjébe is bejutott; bár a döntőben 8. helyen végzett, az egyéni idején még faragott egy kicsit: 1:21,24-gyel zárt. 

200 m vegyesen Máténak sajnos nem jött össze a javítás, Eszter és Amál viszont nagyon szépen úsztak. 

 

 

Péntek 

Eszti egyéni csúccsal kezdett 200 gyorson. 200 mellen Hannán és Katán úrrá lett a fáradtság: bár a döntőben lett volna a helyük és szuper formában úsztak, elkövettek néhány amatőr hibát, így lecsúsztak a döntőt érő helyezésekről. Zitának 200 mell volt az utolsó versenyszáma, de sajnos most nem jött össze a javítás. Gratulálunk a részvételhez, Zita! 

100 pillangón Amál és Máté rekordot úszott. Máté be is jutott a döntőbe, ahol délután tovább javítva 6. helyen végzett. 

Máté emellett egyéni csúcs alatt teljesítve, de azért 8. helyet érő idővel szintén döntőbe jutott. Itt már összejött az újabb javítás, és 5:54,08-cal 7. helyen végzett. 

Katának is sikerült megcsípnie egy döntős helyezést 400 m gyorson. A döntőben 8. helyen végzett, de a jövő bajnokai program szempontjából hihetetlenül értékes ez a helyezés. 

 

 

Szombat 

A verseny utolsó napján már mindenkin érezhető volt a fáradtság. 100 m gyorson csak Amálnak sikerült rekordot úsznia, 200 m háton viszont Benji, Máté, Eszti és Amál is javított. Máté és Amál a döntőbe is bejutottak. A délelőttöt a 4x100 m-es női gyorsváltóval zártuk: Hanna, Eszti, Kata és Amál voltak a váltó tagjai.  

Délutánra már csak ketten maradtunk a csapatból, Amál és Máté várta a 200 hát döntőjét. Máté javított ugyan, de nem volt elégedett a 8. helyezésével. Amál rutinosan tovább javított a délelőtti idején, 2:49-et úszott. Ez nem kevesebb, mint 17 másodperces javítás a nevezési idejéhez képest! 

Összességében tehát újra és újra túlszárnyaltuk önmagunkat, rutint szereztünk, szoktuk a versenyhelyzetet. Máté és Kata a döntős eredményeivel nagy lépést tett a jövő évi Jövő Bajnokai Program kerettagság felé.  

Még egyszer gratulálunk mindegyikőtöknek: Bencének, Hannának, Lillának, Majának, Zitának, Esztinek, Amálnak, Benjinek és Máténak is. 

 

>> A versenyről készült fotóalbumot ide kattintva tekintheted meg. <<

 

Külön köszönjük a szülőknek a sok áldozatot, energiát és szurkolást! 

Köszönjük Ildikó néninek, hogy kétszer is meglátogatta a csapatot Szegeden, mentálisan és néhány hasznos tornagyakorlattal is segítve a gyerekeket. 

Köszönjük a tökéletes szállást és étkezést az Illés Hotel és Stüszi Vadász étteremnek. 

Szeptemberben folytatjuk! 

Hajrá Budaörs, hajrá gyerekek! 

BSC Úszószakosztály

Értéket teremtünk!

Célunk a versenyzés és az eredményesség mellett, hogy a szakosztályunkba járó gyerekek testileg és lelkileg is egészséges felnőtteké váljanak, később sikeresen helytálljanak a társadalomban.

Kiemelt támogatóink

Image

Hírek, aktualitások

Telefon:

+36-30-489-5811

Email:

info@bscuszas.hu

Cím:

2040 Budaörs, Hársfa utca 6.