Támogatóink

Támogatóink

 


Budaörsi Sport Club Úszó Szakosztály

 

Bemutatkozunk

2021-ben már kicsit több mint 8 éve képviseljük az úszósportot Budaörsön. 2015-ben csatlakoztunk a Budaörsi Sport Clubhoz, azóta az egyesület teljes értékű szakosztályaként működünk. Taglétszámunk állandónak mondható, a 60-70 tag közül 35-40 igazolt versenyzőt foglalkoztatunk. Jelenleg 35 aktív igazolt versenyzővel dolgozunk. 

Mottónk: Értéket teremtünk

 


Hitvallásunk, működési stratégiánk

Utánpótlás-nevelő egyesületként, nem csak az eredményességet tartjuk szem előtt. Felkészítésünk alapja nem csak a fizikai képességek fejlesztésén alapul, hanem nagy hangsúlyt fektetünk minden korosztály mentális egészségére is. Célunk a versenyzés és az eredményesség mellett, hogy a szakosztályunkba járó gyerekek testileg és lelkileg is egészséges felnőtteké váljanak, később sikeresen helytálljanak a társadalomban. Kis csapatunkban nem jellemzőek az ellentétek, családként, egymás segítve haladunk előre a mindennapokban.

A városi uszodával együtt működve, jól kialakított rendszerben történik a kiválasztás a tehetséggondozó csoportunkba, ahol már a legkisebbek is olyan alapokat sajátíthatnak el, amelyre a teljes úszó pályafutásuk során támaszkodhatnak.

Versenyző csoportjainknál elsődleges szempont a fokozatosság, valamint a gyerekek korának, egyéni képességeiknek és személyiségüknek megfelelő képzés. 

Fontos megemlíteni, hogy versenyző csoportjaink mellett rekreációs hobbiúszó csoportot is működtetünk, mely egy hiánypótló lehetőség, azoknak a gyerekeknek, akik tömegsport jelleggel, egészségmegőrzés céljából választanák az úszást. 

 


Edzőink

Szakosztályvezetőnk és vezetőedzőnk – Kovács László

Laci bácsi 2015-ben csatlakozott a szakosztályunkhoz. Úszó szakedzői végzettségével és 1996-ig visszanyúló szakmai tapasztalatával nagymértékben járul hozzá úszóink eredményességéhez. 2015-ban csatlakozott a csapathoz Kovács László korábbi kaposvári vezetőedző, aki alapjaiban reformálta meg a versenysportot és új, pozitív irányt adott a szakosztálynak. 2011 – 2021-ig Régióvezetőként, 2021-től pedig Régiós vezetőedzőként számít munkájára a Magyar Úszó Szövetség. 

Edző, utánpótlás felkészítő – Jókuti Péter

Peti bácsi 9 éve vesz részt a budaörsi úszók életben. Tevékenységének köszönhetően mára egy stabil, jól működő, rendezett szakosztály működhet.  Munkájával állandó, minőségi és jól felkészített utánpótlást biztosít. 2019 és 2021 között Régiós koordinátorként, 2021-től pedig Régióvezetőként szolgálja a magyar úszósportot. 

Utánpótlásedző, oktató – Majorfalvi Éva

Éva néni 1,5 éve csatlakozott csapatunkhoz. A legkisebbek felkészítését végzi. Egy kedves jó anyaként oktatja a tanmedencéből kikerült piciket. Ezzel megalapozva, hogy a gyerekek mindig örömmel térjenek be hozzánk az uszodába. 

 


Kiemelkedő eredményeink

Büszkén mondhatjuk el, hogy az évek során elért eredményeinket, büszkeségeinket, szép pillanatokat ebben a bemutatkozó anyagban szinte lehetetlen felsorolni. Címszavakban mégis megpróbáljuk feleleveníteni ezeket:

  • Szakosztályunk eddigi legeredményesebb versenyzője Rácz Zsombor. Sokszoros korosztályos magyar bajnok. 100m és 200m hátúszásban Korosztályos Országos Csúcstartó (rekordjait a mai napig nem döntötték meg).
  • Számos Magyar Bajnoki érmes és helyezett versenyzőnk volt az elmúlt években, név szerint, Joó Kata, Lipták Péter, Drommer Lili, Szappanos Kristóf, Tóth Gergely, Koncz Márton, Ábrahám Teréz, Nagyházi Lili, Ábel Márton, Domonkos György és Spisák Bence. 
  • Az évek során rendszeresen veszünk részt külföldi megmérettetéseken is, ahol kis csapatunk megdöbbentő sikereket ér el. Sokszor a legeredményesebb versenyzőknek szóló címeket, kupákat vihetünk haza. Végeztünk az éremtáblázat legelején, magunk mögé utasítva több európai csapatot is.

 

 

BSC Úszószakosztály

Értéket teremtünk!

Célunk a versenyzés és az eredményesség mellett, hogy a szakosztályunkba járó gyerekek testileg és lelkileg is egészséges felnőtteké váljanak, később sikeresen helytálljanak a társadalomban.

Kiemelt támogatóink

Image

Hírek, aktualitások

Telefon:

+36-30-489-5811

Email:

info@bscuszas.hu

Cím:

2040 Budaörs, Hársfa utca 6.