Rólunk

Rólunk

A Budaörsi Sport Club Úszószakosztálya hivatalosan 2015-ben alakult meg. Történetünk azonban nem itt kezdődik, hanem a Budaörsi Gardáknál. Eredetileg különálló csapatként működtünk, így a versenyúszóink már 2015 előtt is tagjai voltak a Magyar Úszó Szövetségnek. Viszont a zavartalan működés, és a céljaink megvalósítása érdekében úgy döntöttünk, hogy belépünk az egyesületbe. Nevüket megváltoztattuk ugyan, de a logónkban továbbra is őrizzük az őshonos magyar halfajtát, a jellegzetes testfelépítésű fürge gardát.

Az úszószakosztályunk felépítése követi az utánpótlás-nevelés rendszerét: egészen a legkisebb korosztálytól (6-7 évesek) a serdülő-ifi korosztályig foglalkozunk a gyerekekkel. Kovács László vezetőedző és Jókuti Péter szakedző lelkiismeretes irányítása alatt jelenleg 56-60 fő között ingadozik a szakosztályi tagok száma. Ráadásul büszkén mondhatjuk, hogy 40 igazolt versenyzőnk is van, akik kiváló eredményeket tudnak felmutatni.

BSC Csapatkép 2021

Szakmai hitvallásunk, működési elvünk

Utánpótlás-nevelő egyesületként szem előtt tartjuk az eredményességet, de a felkészítésünk alapja nem csak a fizikai képességek fejlesztésére terjed ki. Nagy hangsúlyt fektetünk minden korosztály mentális egészségére is. Célunk a versenyzés és az eredményesség mellett, hogy a szakosztályunkba járó gyerekek testileg és lelkileg is egészséges felnőtteké váljanak, később sikeresen helytálljanak a társadalomban. Kis csapatunkra az összetartás a jellemző családként, egymást segítve haladunk előre a mindennapokban. Ez különösen fontos számunkra, hiszen a szülők nagyon fiatal tehetséges gyermekeket bíznak ránk. Ezért a kölcsönös tiszteleten és bizalmon nyugvó kötelék kialakítására törekszünk mind a növendékeinkkel, mind pedig a szülőkkel.

A városi uszodával együtt működve, jól kialakított rendszerben történik a kiválasztás a tehetséggondozó csoportunkba, ahol már a legkisebbek is olyan alapokat sajátíthatnak el, amelyre a teljes úszó pályafutásuk során támaszkodhatnak. Szeretnénk, ha a gyermekekre nehezedő nyomás ekkor még csekély mértékű lenne, így őket is csak fokozatosan ismertetjük meg a sport verseny jellegével.

Versenyző csoportjainknál szintén elsődleges szempont a fokozatosság, valamint a gyerekek korának, egyéni képességeiknek és a személyiségüknek megfelelő képzés. Ehhez a BSC Úszószakosztályának edzői a legmagasabb szakértelemmel járulnak hozzá. Hozzáértésükkel pedig biztosítják, hogy minden versenyző a maximumot hozza ki magából.

Szakosztályunk elsődleges fókusza az utánpótlás-nevelés. Edzőink egybehangzó szakmai megítélése alapján egyesületünk nem tudja biztosítani a felnőtt élsportolók versenyeztetését. Azonban a közeljövőben elérhető céljaink közé soroljuk az utánpótlás válogatott versenyzők kinevelését Budaörs városának. Illetve továbbra is törekedni fogunk az egyesületünkre jellemző, a pontversenyben és az eredményekben megmutatkozó magas színvonal megtartására. A stabil, jól működő utánpótlásrendszerünket szeretnénk minél hosszabb távon üzemeltetni. Olyan közösség kialakítására törekszünk, ahol jó hangulatban, de mégis komolyan lehet fejlődni.

Fontos megemlíteni, hogy versenyző csoportjaink mellett rekreációs hobbiúszó csoportot is működtetünk, mely egy hiánypótló lehetőség, azoknak a gyerekeknek, akik tömegsport jelleggel, egészségmegőrzés céljából választanák az úszást.


Kiemelkedő eredményeink

  • Rácz Zsombor többszörös magyar bajnok, országos csúcstartó 100m és 200m hátúszásban
  • Az Országos Bajnokságokon szerzett pontok alapján rendre Magyarország legjobb 50 egyesülete között szerepelünk. Mindezt úgy érjük el, hogy Ifi és Felnőtt versenyzőnk nincs. Így csak a Serdülő vagy annál alacsonyabb korosztályú bajnokságokon tudunk pontokat szerezni. 
  • 4x100m fiú gyorsváltó országos bajnoki cím
  • 2021-es Összesített bajnoki pontversenyben 36. helyezést érte el a BSC 118 egyesület közül (mindezt igazolt felnőtt versenyzők nélkül)
  • Számos magyar bajnoki érmes és helyezett versenyzőnk volt az elmúlt években, név szerint: Joó Kata, Lipták Péter, Drommer Lili, Szappanos Kristóf, Tóth Gergely, Koncz Márton, Ábrahám Teréz, Nagyházi Lili, Ábel Márton, Domonkos György, és Spisák Bence. Emellett vidék bajnoki címeket és helyezéseket is gyűjtöttek a versenyzőink.
  • A Magyar Úszó Szövetség által irányított Jövő Bajnokai elnevezésű programban az elmúlt 3 évben szakosztályunk adta a legtöbb versenyzőt a régió keretének. Ezzel a Közép-Magyarország III. régió egyik legeredményesebb egyesülete vagyunk. 

BSC Úszószakosztály

Értéket teremtünk!

Célunk a versenyzés és az eredményesség mellett, hogy a szakosztályunkba járó gyerekek testileg és lelkileg is egészséges felnőtteké váljanak, később sikeresen helytálljanak a társadalomban.

Kiemelt támogatóink

Image

Hírek, aktualitások

Telefon:

+36-30-489-5811

Email:

info@bscuszas.hu

Cím:

2040 Budaörs, Hársfa utca 6.