Csoportjaink

Csoportjaink

 


Tehetséggondozó csoport

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2016-ban létrehoztuk a Tehetséggondozó csoportunkat. Sikeresen együttműködve a BTG Kft. és a Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand (BVUSS) által szervezett úszótanfolyamokkal, edzőink végzik a gyerekek kiválasztását. A szakosztály számára így teljes mértékben biztosított a hosszú távú utánpótlás, ám a csoport célja elsősorban nem ez.

Értéket szeretnénk teremteni, valódi közösséget formálni Budaörsön. Olyan, az úszóéletre felkészítő alapokat szeretnénk biztosítani a 6-7-8 éves tanítványainknak, amelyekre később is bátran támaszkodhatnak. Fokozatosan, de játékosan megismertetjük a gyerekekkel a versenyúszás alapjait. Elmélyítjük a négy úszásnem technikáját, tökéletesítjuk azokat. Ezenkívül még rajtokat, fordulókat tanulunk, és a versenyúszás egyéb szabályait sem hagyjuk figyelmen kívül. Vidáman jövünk edzésre, és még vidámabban megyünk haza.

Demjén Róza, Göth Nóra, Nagyházi Nóra, Nyári Hunor, Omai Barnabás, Pongrácz Vilmos, Pongrácz Péter, Rácz Dóra, Skotner Ágota, Torma Dániel

Miért jó ebbe a csoportba járni? Kis növendékeinket kérdeztük:

R.Dóra„Az a legjobb, hogy Éva néni és Peti bácsi mindig jókat mond. És még az is jó, hogy a végén bele lehet menni a kisvízbe.”

G.Nóra„Mert mindenki vicces, mindenki jófej, és jó feladatok vannak.”

O.Barni„Éva néni jó feladatokat ad és utána bemehetünk a kisvízbe.”

A csoport felkészítője: Majorfalvi Éva

 


Hobbiúszó csoport

Ebbe a csoportba minden érdeklődő gyermeket szívesen várunk!

A csoport egy hiánypótló lehetőség a délutáni úszásoktatás valamint a versenyúszó karrier befejezése után. Az elmúlt évek alatt azt vettük észre, hogy azok a gyerekek, akik szívesen úsznának, de nem szeretnének versenyezni valahogy mindig hoppon maradnak. Erre kínálunk most alternatívát.

Ezzel a csoporttal az a célunk, hogy a gyerekek tömegsport jelleggel, az egészséges életmódot szem előtt tartva űzhessék az úszósportot. Emellett a csoport nagyon jó kikapcsolódást jelenhet az iskolai tanulmányok mellett. Itt is figyelünk azért a szakmaiságra, nem hagyjuk a gyerekeket felügyelet vagy instrukciók nélkül. Igyekszünk a hobbiúszóinknak is megtanítani mind a négy úszásnemet, de mellette versenyúszó feladatokat is végeztetünk. Tanulunk és elfáradunk, mindeközben jól érezzük magunkat.

A csoport felkészítője: Majorfalvi Éva

 


„C” csoport

Tehetséggondozó csoportunkból a legkisebb versenyző „C” csoportunkba kerülnek a gyerekek. Ez a következő állomás az úszókarrierjükben, ahol már kisebb kihívásokkal is szembe kell nézniük. Itt már jóval több, heti 4 – 5 edzésen vesznek részt az úszópalánták. 

Azonban ekkor még nem az eredményességre fektetjük a legnagyobb hangsúlyt. Szakosztályunk szemlélete szerint ugyanis a serdülő kor végénél válik el igazán, hogy kiből lesz kiemelkedő úszó. A csoport 9 – 11 éves kisversenyzői ettől a korosztálytól még messze vannak, ám célunk az, hogy minden területre kiterjedő segítséget és felkészítést kapjanak, amelyre támaszkodva hosszú úszókarriert futhatnak be.

Szeretnénk a versenyzőinket minél tovább a sportban és az uszodában tartani. A felkészülés során nagyon fontos a közösségépítés és a jó hangulat. Itt akár életre szóló barátságok is születhetnek. A medencében nagy hangsúlyt fektetünk a precíz, pontos munkavégzésre, a változatos feladatokra, és az egyéni felkészítésre. Mindezt pedig az életkori sajátosságok figyelembevételével tesszük. A vízi edzéseket már szárazföldi tornával is kiegészítjük, ahol szerepet kap a mozgástanulás, az egyensúly, a törzserősítő és tartásjavító gyakorlatok, a jóga és a nyújtás. 

 

Ábrahám Amália, Demjén Barnabás, Drommer Benjámin, Fekete Benjámin, Gellért Zoltán, Gellért Zsolt, Hegedűs Lilla, Kékesi Maja, Kovács Máté, Nagyházi Bence, Nyári Hanna, Omai Katalin, Pichovszky Zita, Udvardi-Molnár Eszter

A csoport felkészítője: Jókuti Péter

 


B” csoport

A kellően elegendő fizikális és mentális érettség elérése után már egyel nagyobb csoportba kerülnek a gyerekek. Itt bizony már előtérbe kerül az eredményesség kérdése. Ez az a csoport, ahol lehetőség nyílik arra, hogy a Magyar Úszó Szövetség által irányított Jövő Bajnokai Programba bekerüljenek a versenyzőink. 

Ebben a csoportban a 12 – 14 éves gyermekeknek minden szakmai segítséget megadunk ahhoz, hogy a versenysport mellett egészséges, fitt, és kiegyensúlyozott fiatal felnőttekké váljanak. Motivációjuk fenntartása rendkívül fontos, hiszen ezekben a korosztályokban nagyon komoly versenytársakkal kell megmérkőzniük, tudásukat és technikájukat folyamatosan összemérniük.

Az edzések az eddig megszokott mellett már heti 2-3 szárazföldi, és 1-2 reggeli edzéssel is kiegészülnek. Szem előtt tartjuk a teljes körű, minden úszásnemre kiterjedő felkészítést, ám már megjelennek az egyéni specializációk is. Így tehát bizonyos mértékig a „B” csoportban is sor kerül a személyre szabott edzéstervek kialakítására.

Ábrahám Teréz, Hegedűs Lilla, Nagyházi Lili, Matula Csenge, Mózer Márta, Spisák Bence, Koncz Márton, Fodor Regő, Cseke Máté

Csoport felkészítője: Kovács László

Melyik versenyszámban érzed magad a legjobbnak?

Mik a hosszú távú céljaid?

 


 „A” csoport

A legmagasabb szintű csoportunk. 

A felkészülésben kiemelkedő szerep jut az egyénre szabott, magas fokú képzésnek. A megnövekedett edzésszám már a legprofibb edzésmunkát követeli meg mindkét féltől, az edzőtől és a versenyzőtől is egyaránt. Ennek meg is látszik az eredménye, hiszen a csoport versenyzői országos szinten is komoly eredményeket értek már el.  

14 és idősebb versenyzőink mindegyikének pontos elképzelése, célja van az úszósport területén.

Fontos kiemelnünk azonban, hogy az élsport a versenyzőink tanulmányi eredményeinek rovására nem mehet. Hiszen úszószakosztályunk elsődleges célja, hogy egészséges és a „civil életben” is sikeres felnőtteket neveljen.

Joó Kata, Drommer Lili, Dancsok Dorka, Drommer Simon, Szabó Márk, Szappanos Kristóf, Tóth Gergely, Lipták Péter, Torma Benjámin, Ábel Márton, Domonkos György, Fazekas Gábor, Birkás Botond

A csoport felkészítője: Kovács László

 

 

BSC Úszószakosztály

Értéket teremtünk!

Célunk a versenyzés és az eredményesség mellett, hogy a szakosztályunkba járó gyerekek testileg és lelkileg is egészséges felnőtteké váljanak, később sikeresen helytálljanak a társadalomban.

Kiemelt támogatóink

Image

Hírek, aktualitások

Telefon:

+36-30-489-5811

Email:

info@bscuszas.hu

Cím:

2040 Budaörs, Hársfa utca 6.