Hírek, aktualitások

Szezonzárás és Országos Serdülő Bajnokság

Serdülő OB - Debrecen

Erre a 4 napos bajnokságra Drommer Lili, Drommer Simon, Domonkos György, Ábel Márton, Fazekas Gábor, Birkás Botond, és Szabó Márk mellett neveztük a Gyermek OB-n kiváló teljesítményt nyújtó Terkát, Sipit, Marcit, Dávidot, és Kristófot is.

Úgy éreztük, hogy minden versenyzőnk remek formában volt, és a legjobbat sikerült kihozniuk magukból a július 28-31. között a Debreceni Városi Sportuszodában megrendezésre kerülő Serdülő OB-n.  Rengeteg egyéni csúcs született, szuperül helyt állt a BSC. Mindazonáltal azt is láttuk, hogy nagyon erős a mezőny. Itt éreztük igazán, hogy a többi egyesülethez képest a mi felkészülésünk korántsem volt zökkenőmentes. A karantén előtti edzéstervekhez a vártnál később tudtunk csak visszatérni, de a gyerekek úszókarrierjében elért mérföldköveknek kifejezetten örülünk. Még akkor is, ha a mostani egyéni csúcsok egy része „csak” B döntőre volt elég. Így is jár a gratuláció!

A bajnokság második napján Drommer Lili kimagasló teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, ugyanis két versenyszámban is sikerült kvalifikálnia magát a döntőre. 400m gyorson a döntőben végül a 8. helyet sikerült megszereznie, viszont 50m pillangón az elegáns 5. helyen csapott célba. Később még egy harmadik döntőben is megmutatta, hogy mit tudnak a BSC úszói: Lili a 100m pillangó döntőjében is az 5. helyen végzett. Bravó!

Gyermek OB – Hódmezővásárhely

A júliusi Országos Gyermek Bajnokságon meseszerű eredményeket sikerült elérnünk. Az összesített pontversenyben 75 egyesület közül a 12. helyen végzett a BSC, méghozzá több egyéni csúccsal. Sőt! Még Országos Bajnokokat is köszönthetünk a sorainkban, hiszen a 4x100-as fiú vegyesváltó felállt a dobogó legmagasabb fokára. A siker Kristóf, Gergő, Dávid, Marci, és Sipi nevéhez köthető, hiszen Sipi szereplésével harcoltuk ki a döntőt, és a helyére beálló Marci teljesítményével vittük haza az aranyérmet.

A Gyarmati Dezső Sportuszodában igazi éremeső volt, mert minden medálból leakasztottunk legalább egyet. Tóth Gergő 200m mellúszásban, Szappanos Kristóf pedig 1500m gyorsúszásban lett ezüstérmes. Míg Mayer Dávidnak 100m pillangón sikerült megcsípnie az előkelő 3. helyet. Bővebben erről itt olvashattok.

Cápa OB – Szeged

A szegedi Országos Cápa Bajnokságnak is izgatottan vágtunk neki, hiszen három kisversenyzőnkért is szoríthattunk. Ugyan nekik még szokniuk kell a versenyzést, de nagyon büszkék vagyunk rájuk. Fontos tapasztalatokkal gazdagodtunk, és Kata még a 200m mellúszás döntőjében egy nagyon szoros versenyben a 7. helyen végzett. Gratulálunk!

Országos Ifjúsági Bajnokság – Kaposvár

Az Ifi OB is tartogatott meglepetéseket az egyesületünk számára, hiszen 24 értékes bajnoki ponttal lettünk gazdagabbak. Ehhez minden nevezett versenyzőnk egyéni csúccsal és helyezéssel járult hozzá, amire rettenetesen büszkék lehetünk.

A 100m mellúszásban tartalékosként Kata helyére beálló Dorka óriásit ment, és hatalmas egyéni csúccsal állt fel a dobogó legfelső fokára. Később 50m mellen Dorka ezüstérmet szerzett, de 100m gyorson is jöttek az eredmények, mert szinte mindenki egyéni csúcsot úszott. Bravó!

Delfin Seregszemle – Regionális Bajnokság és a derbi

A rengeteg edzés és a precíz munkavégzés eredményét sosem lehet alábecsülni, igazi éremeső volt a Regionális Delfin Bajnokságon. A kétnapos bajnokságon mindenki megcsillogtatta tudása legjavát, Cs. Máté például egymaga 5 aranyérmet vitt haza. Míg Bence 100m mellen és 50m gyorson lett első helyezett. Ráadásul talán itt kaptunk igazi visszaigazolást is arról, hogy mennyire jó formában vannak a váltóink, ugyanis három váltónk is egy-egy aranyéremmel lett gazdagabb. 

A Béka-Delfin-Cápa Derbi is fantasztikusan sikerült mindenkinek. Egyéni csúcsok mellett a 9-11 évesek korosztályos Országos Bajnokságára szintidőt teljesített Kékesi Maja, Cseke Máté, és Omai Katalin is. Illetve aranyjelvényes szintidőt úszott Demjén Barnabás, Hegedűs Lilla, Cseke Máté, és Udvardi-Molnár Eszter is.

Véget ért a szezon, de máris jön a következő!

Szeptembertől ugyanis újult erővel és kipihenten vágunk bele a 2021-2022-es szezonba. Tele vagyunk tervekkel, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy elérjük a kitűzött célokat. Reméljük, hogy a következő szezon kevésbé lesz viszontagságos, mint a mostani. Erőinket 100%-ban a felkészülésre és a versenyzésre kell fordítanunk, nem a túlélésre.

A szezon lezárult, de nem most találkozunk utoljára! Figyeljétek a szépen megújult és nemrég életre kelt honlapunkat, mert folyamatos újdonságokkal és fontos információkkal jelentkezünk. Augusztusra pedig kellemes pihenést kívánunk mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

Hajrá Budaörs!

 

BSC Úszószakosztály

Értéket teremtünk!

Célunk a versenyzés és az eredményesség mellett, hogy a szakosztályunkba járó gyerekek testileg és lelkileg is egészséges felnőtteké váljanak, később sikeresen helytálljanak a társadalomban.

Kiemelt támogatóink

Image

Hírek, aktualitások

Telefon:

+36-30-489-5811

Email:

info@bscuszas.hu

Cím:

2040 Budaörs, Hársfa utca 6.