Hírek, aktualitások

„Nagyon dübörög az utánpótlásunk”

„Azt gondolom, hogy a 2023-as évünk az egy nagyon eredményes év volt, a Budaörs SC úszószakosztályának az életében a legeredményesebb volt. A felnőtt bajnokságtól kezdve egészen a delfin korosztályig mindenhol voltak döntőseink. Tudtunk bajnoki pontokat, érmeket, aranyérmeket is szerezni. Olyan pedig még tényleg nem volt, hogy Drommer Lili és a 4x100-as fiú vegyesváltó révén a felnőttek között a döntőben is megmutattuk magunkat.” – kezdte Kovács László, aki nagyon büszke volt minden versenyzőjére.

Ha az olimpiai sportágakat figyelembe vesszük, akkor az úszás az egyik legeredményesebb. Ebben a közegben ilyen eredményeket elérni óriási eredmény, így mindenféleképp büszkék lehetünk a sportolóinkra, mert ne felejtsük el, ők utánpótlás versenyzőként került a közvetlen elit közelébe, és senki sem okozott csalódást.

Hogy mik voltak 2023 legemlékezetesebb pillanatai? Természetesen a fentiekhez fűződnek. Az 50 méteres medencében rendezett felnőtt országos bajnokság, a fiú váltónk nyolcadik lett, Lili az 5. lett 50 méter pillangón. Olimpikonokat, volt ifjúsági bajnokokat sikerült megelőzni, ez hatalmas eredmény. A serdülő ob-n Rácz Zsombor lett magyar bajnok 100 méteres háton. Ezzel az ifjúsági olimpián is részt vehetett. Mariborban aztán Zsombor 100 és 200 háton 5. és 6. helyen végzett, külön dicséretet kapott az utánpótlás szövetségi kapitánytól, Krajnyák Györgytől. Koncz Márton is ki kell emelni, a CECJM-en, a Közép-Európai Országok Serdülő bajnokságán lett ötödik lett 100 háton. Kiváló versenyzőnk négy számban állt rajthoz, és mindegyikben kimagasló eredményt ért el. A nevezési idejét három számban is sikerült felülmúlni Kranjban.”

Kovács László még hozzátette, hogy a váltóink ob-kon úszott eredményére mindig is büszke, hiszen egy olyan kis csapat, mint mi olyan nagy klubokat, mint a Vasas, a Fradi, vagy az UTE, vagy olyan nagy hagyományokkal rendelkező városokat, mint Győr, Szeged, Kaposvár ezeket tudta megelőzni az országos bajnokságokon.

De a legkisebbeket is dicsérni kell, hiszen a delfin-, a cápa-, vagy a gyerek-bajnokságokon is kiváló eredményeket értünk el 2023-ban. Még nincs hivatalos értesítés, de várhatóan hat Jövő Bajnokai-programban szereplő versenyzőnk is lesz. Lassan nyolc éve minden egyes Jövő Bajnokai-program válogatásnál a Budaörs SC Közép-Magyarország egyik legerősebb utánpótlás nevelői klubja volt. De visszatérve a legnagyobb pillanatra, talán az lehet, hogy most már nem csak az utánpótlás, hanem a felnőtt ob-kon is megjelentünk, és helyt is álltunk, ami nem csak azt jelenti, hogy a hazai, de az európai élmezőnyben is ott vagyunk.”

Hogy mit várhatunk 2024-ben? A már említett két versenyzőnk, Drommer Lilinek és Rácz Zsombornak külön motivációt adhat, hogy a ifjúsági Európa-bajnokságon szereplő válogatottnak tagja lehessen. A versenyt szeptember 26-28. között az izraeli Eilatban rendezik majd. Nagy munka áll mindkét fiatalunk előtt, ezt nyárig el kell végezni, majd ha sikerül a csapatba kerülés, akkor ott még továbbcsiszolni.

Reális esélye van Lilinek és Zsombinak is a csapatba kerülésre. De ott vannak a fiatalabbak, akik már megmutatták az oroszlánkörmeiket, remélem ők tovább folytatják ezt a munkát, akkor az döntős szereplésekben, érmekben mutatkozhat meg. Úgy gondolom, ha azok a lehetőségeket, amiket 2023-ban megkaptunk a budaörsi önkormányzattól és támogatóinktól, szülőktől, akkor ezek teljesíthető kihívások. Ezúton ragadom meg az alkalmat, hogy a szülőknek és a szponzorainknak megköszönjem azt segítséget és támogatást, amit pedagógusként és szakmai vezetőként kaptam tavaly, nem csak én, hanem Jókuti Péter kollégám is. Ha ez a támogatás megmarad, és hasonló lelkesen segítik a munkánkat, mint tették azt 2023-ban, akkor nem fog elmaradni az eredmény sem. A Budaörs Önkormányzatának pedig a vizes és a tornatermi edzésekhez nyújtott támogatást köszönjük szépen.” – fejezte be Kovács László.

Mit lehet ehhez hozzátenni. A célok megvannak, a motiváció is megvan. A támogatás is érezhető. Innentől csak dolgozni kell keményen a sikerért, és egy múlva egy még vidámabb összefoglalót írhatunk a Budaörs SC úszószakosztályáról.

Hajrá Budaörs!

BSC Úszószakosztály

Értéket teremtünk!

Célunk a versenyzés és az eredményesség mellett, hogy a szakosztályunkba járó gyerekek testileg és lelkileg is egészséges felnőtteké váljanak, később sikeresen helytálljanak a társadalomban.

Kiemelt támogatóink

Image

Hírek, aktualitások

Telefon:

+36-30-489-5811

Email:

info@bscuszas.hu

Cím:

2040 Budaörs, Hársfa utca 6.