Hírek, aktualitások

Megint csodálatos eredmények: diákolimpiai aranyérmeket szereztek úszóink a hétvégén

Egyesületünk versenyzői az iskolájuk színeiben álltak rajthoz, ahol a helyezésekkel továbbtanuláshoz szükséges többletpontokat szerezhettek. A és B kategóriás versenyeket rendeztek. A számtalan érem mellett sikerült megint hat aranyérmet a vitrinbe tenni. Köszönjük az iskolák támogató hozzáállását.

Nézzük az éremhalmozókat. Spisák Bence 200 méter pillangón és 200 méter vegyesen is rajthoz állt. Előbbin országos bajnoki második, míg 200 vegyesen diákolimpiai országos bajnok lett a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tanulója. 

Ábel Márton Milán 50 méter pillangón a negyedik helyezett lett. Emellett pedig iskolája váltócsapatát segítette hozzá egy második helyhez. 50 méter mellúszásban is rajthoz állt, itt bronzérmet szerzett.

Mayer Dávid és Drommer Lili két versenyszámban is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Mindketten az 50 méter és 100 méter pillangón szereztek bajnoki címet. Fontos megemlíteni, hogy mind a ketten a Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolájába járnak. Hasonlóan ennek a sulinak a tanulója Domonkos György, aki 50 méter és 100 méter háton indult. 50 méteren sajnos egy szerencsétlen technikai hiba miatt csúszott le a dobogóról. 100 háton pedig a negyedik lett. Szappanos Kristóf (Budai Ciszterci Gimnázium) 50 méter háton és 200 méter gyorson állt rajthoz. Előbbiben nagyszerű versenyzéssel országos bajnok lett. Külön öröm, hogy mögötte másodikként egyesületünk már nem aktív versenyzője, Rácz Zsombor csapott a célbe.

Mielőtt az A kategóriások a medencébe ugrottak volna, március 31-én, pénteken a Magyar Úszó Szövetség rendezésében zajlott le a B kategóriás úszó diákolimpia döntője. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a regionális versenyekről többen is bejutottak. Omai Barnabás, a Kelenvölgyi Általános Iskola tanulója 50 méter mellúszásban állt rajthoz, ahol egyéni csúccsal aranyérmet szerzett, így ő is országos diákolimpiai bajnok lett.

A budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola lány 4x50m-es gyorsváltó csapata is nagy reményekkel készült. Takács Emma, Nyári Hanna, Göth Nóri és Udvardi-Molnár Eszter is az elmúlt hónapban a kemény edzésmunkájuknak köszönhetően sokat léptek előre. Nagy küzdelemben ezüstérmet szereztek a versenyen. Hanna egyéniben is rajthoz állt, 50 méter mellúszásban egyéni csúccsal 11. lett.

Szívből gratulálunk minden palántánknak, nagyszerű eredmények ezek. Nem elfelejtve, hogy köszönjük az iskolák támogató hozzáállását is. Emellett köszönjük a verseny helyszínén tartózkodó szervezők munkáját is.

BSC Úszószakosztály

Értéket teremtünk!

Célunk a versenyzés és az eredményesség mellett, hogy a szakosztályunkba járó gyerekek testileg és lelkileg is egészséges felnőtteké váljanak, később sikeresen helytálljanak a társadalomban.

Kiemelt támogatóink

Image

Hírek, aktualitások

Telefon:

+36-30-489-5811

Email:

info@bscuszas.hu

Cím:

2040 Budaörs, Hársfa utca 6.