Hírek, aktualitások

Jön a szezon egyik legizgalmasabb bajnoksága, a serdülő-ob

Egy történelmire sikerült felnőtt országos bajnokság után hogy készültetek a serdülő-ob-re?

– Azt gondolom egy történelmi siker mindig motivációt ad a többi versenyzőnek. Ne felejtsük el a fontos tényt, hogy a felnőtt ob-n résztvevő úszóink nyolcvan százaléka serdülő korú úszó volt. Ez óriási lendületet adott a gyerekeknek a felkészülésre. Azért egy pillanatra még emlékezzünk meg erről. Drommer Lili serdülőként jutott a döntőbe, olimpikonokat, ifjúsági Európa-bajnokokat úszókat előzött meg. A női 50 méteres pillangóban az ötödik lett, beírta magát a a budaörsi klub történelemkönyvébe. Emellett másik számokban is óriási egyéni csúcsokat úszott. – mesélte Kovács László.

Visszatérve Drommer Lilire, milyen eredményekre számítasz vele kapcsolatban?

– Még a bajnokságon, a 100 méter pillangóra már nem akartam elindítani, mert úgy éreztem, hogy az utolsó tíz métere még nem áll készen arra, hogy döntőbe jusson, de biztos, hogy ott is egyéni csúcsot úszott volna. De az ő versenye majd augusztus végén jön, az ifjúsági ob-val, arra kell majd felkészülni komolyan. Sajnos most vállfájdalommal küzd, az elmúlt négy hétben nem is tudott rendesen edzeni. Mostmár felvette a régi ritmust, remélem innentől semmi nem zavarja majd a felkészülését.

– Beszéljünk pár szót még a felnőtt ob-ról, óriási siker volt a 4x100 méteres vegyes váltónk is.

A három srác serdülőkorú volt, egy volt csak ifjúsági. Ez hatalmas eredmény volt, amit elértek. Valószínűleg az összeállításban majd módosítani fogok, hiszen öt fiúból fogom összerakni a csapatot, de azt gondolom, hogy ez a csapat dobogó esélyes. Van rá lehetőség, hogy cseréljünk a verseny közben is, ezért öt főből raktam össze a csapatot. Koncz Márton, Tóth Gergő, Spisák Bence, Rácz Zsombor és Szappanos Kirstóf. Majd cserélni fogunk, hogy minél eredményesebbek legyünk.

– A 4x100-as gyors és a 4x200-as váltónk is dobogó esélyes szerintem. Remélem bejutunk a döntőbe. Ha az egyéni számokat nézzük, akkor 50 méteres hátúszásban Szappanos Kristóf és Rácz Zsombor esélyes a dobogóra. 100 méter háton Szappanos és Koncz Márton a dobogóra is esélyesek. 200 méteres hátúszásban Koncz és Rácz szerintem érem közelébe kerülhet. Szappanos Kristófra visszatérve, nem csak hát-, de gyorsúszásban is remekel, tőle dobogó körüli helyezéseket várunk. És ott van még Spisák Bence és Rácz Zsombor, tőlük pillangóban, vegyesben is jó eredményeket várok. Rácz Zsombi az ifjúsági olimpiai csapatba szeretne bekerülni, szerintem reális esélye van rá, hogy ezt elérje.

– Az edzések, a felkészülések úgy érzem jól sikerültek, szerintem Szappanos és Rácz révén fogunk érmet szerezni. A lányokat tekintve, a 4x100 vegyesváltó lehet esélyes, ahogy a 4x100-as gyorsváltó is éremesélyes lehet. És Illy Lili a 100, vagy a 200 méteres hátúszásban még dobogóesélyes lehet. Illetve egy új versenyzőnk, Nagy Eszter, aki akár a középdöntőig eljuthat. 

A szakvezetés még annyit tett hozzá, hogy Tóth Gergő 100 és 200 mellúszásban, Ábrahám Teréz pedig 50 és 100 méter gyorson érhet el remek eredményt. 

Kovács László még elmondta, a legerősebb bajnokságunk ez lesz, a bajnoki pontok 60 százalékát most kellene megszerezni, de a felét legalább. Mi drukkolunk a csapatnak és reméljük, hogy az úszóink még nagyobb bravúrokat érnek el, mint a felnőtt ob-n. A június 21. és 24. között zajló eseményt a Facebook oldalunkon szinte élőben követjük. Tartsatok velünk. Hajrá Budaörs!

 

BSC Úszószakosztály

Értéket teremtünk!

Célunk a versenyzés és az eredményesség mellett, hogy a szakosztályunkba járó gyerekek testileg és lelkileg is egészséges felnőtteké váljanak, később sikeresen helytálljanak a társadalomban.

Kiemelt támogatóink

Image

Hírek, aktualitások

Telefon:

+36-30-489-5811

Email:

info@bscuszas.hu

Cím:

2040 Budaörs, Hársfa utca 6.