Hírek, aktualitások

Egy felejthetetlen szezon után a következő év feladataira készül a csapat

A BSC úszószakosztálya eddig is kizárólag az utánpótlás korú versenyzők minél magasabb szintű felkészítését tűzte a zászlajára, és ez a jövőben sem fog változni. Nyugodtan kijelenthető, hogy a kezdetek, majd az utána következő nehézségek (covid, uszodabezárás) ellenére is végig olyan magas szintű munkával készült, hogy aztán 2023-ban végre eljöjjön az igazi áttörés.

Már az ezt megelőző két évben is kiváló eredményeket értek el úszóink, de idén valóban igazi történelmi tettekről beszélhettünk. Talán még a szakvezetés is csak titkon reménykedett abban, hogy a felnőtt országos bajnokságon valami maradandót sikerül elérni. Tóth Gergely, Koncz Márton, Birkás Botond és Mayer Dávid összetételű 4x100 méteres vegyes váltónk a klub történetében először jutott be az A-döntőbe, ahol a nyolcadik helyen végzett.

Ennél is nagyobb tettet hajtott végre Drommer Lili, aki 50 méter pillangón az 5. helyen csapott célba. Tették ezt úgy az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki mezőnyben, hogy a küldöttségünk nagy része serdülőkorú volt

A nyári utánpótlás országos bajnokságokon pedig sorra születtek a nagyszerűbbnél nagyszerűbb eredmények. A cápáknál kilenc döntős indulás és három bronzérem. A serdülők ob-ján Rácz Zsombor aranyérmet nyert, amely a Magyar Úszó Szövetség vezetését is meggyőzte, hogy az ifjúsági olimpiára, az EYOF-ra nevezte fiatal úszónkat, aki végül Mariborban egy 5. és egy 7. helyezést ért el.

A gyermek ob-n két döntős helyezésre lehetünk büszkék. Az ifjúságiak kategóriájában pedig Drommer Lili négy számban indult, mind a négyben a fináléba verekedte magát, csak aranyérmet nem sikerült nyernie, de ezüsttel és egy bronzzal térhetett haza, emellett egy 4. és egy 5. helyezéssel zárt.

Hosszú lenne felsorolni a neveket, de a két említett fiatalunk és a váltós csapatunk mellett megemlítjük Domonkos György, Fazekas Gábor, Illy Lili, Dancsok Dorka, Spisák Bence, Szappanos Kristóf, Kékesi Maja, Omai Katalin, Ábrahám Teréz, Nagy Eszter, Szrenkó Rozália, Fodor Regő, Ábrahám Amália, Cseke Máté, Drommer Benjámin, Hegedűs Lilla, Kőrössy Botond, Nyári Hanna, Pichovszky Zita, Udvardi-Molnár Eszter nevét. De minden egyes úszónkra, kisebb és nagyobb versenyzőnkre nagyon büszkék vagyunk, hiszen nélkülük nem jöhetett volna idén ilyen eredmény. Köszönet érte és a szülőknek is, akik végig segítették és támogatták a munkánkat.

A fenti eredményekkel a Budaörs SC úszószakosztálya minden idők legsikeresebb idényén van túl. A szakvezetés természetesen azon dolgozik, hogy a következő idényben ezeket is túlszárnyalja a csapat, amely elképesztő lelkesedéssel dolgozik naponta azon, hogy még sikeresebb szakosztály legyen, és Budaörsön mindenki büszke legyen erre a fiatal, de nagyon tehetséges együttesre.

BSC Úszószakosztály

Értéket teremtünk!

Célunk a versenyzés és az eredményesség mellett, hogy a szakosztályunkba járó gyerekek testileg és lelkileg is egészséges felnőtteké váljanak, később sikeresen helytálljanak a társadalomban.

Kiemelt támogatóink

Image

Hírek, aktualitások

Telefon:

+36-30-489-5811

Email:

info@bscuszas.hu

Cím:

2040 Budaörs, Hársfa utca 6.